Hoortoestellen

Hoortoestellen zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen. Dit variëert van een basisoplossing, tot  zeer geavanaceerde oplossingen. Welke hooroplossing is geschikt voor u? Dat is afhankelijk van uw situatie en uw budget. Wij nemen uitgebreid de tijd om u te adviseren en uiteraard kunt u de hooroplossing vrijblijvend ervaren.

Bij Thuis in Horen zijn de hoortoestellen onder te verdelen in vier varianten: basis, essentieel, geavanceerd en high-end. Waar u ook voor kiest, ieder hoortoestel is in het begin "leeg" en wordt door Thuis in Horen volledig ingesteld op uw gehoor.

Hoortoestellen

Basis hoortoestel

€0,- eigen bijdrage

Een basis hoortoestel is een bewezen techniek die al een paar jaar op de markt is.  Het hoortoestel is vooral bedoeld voor het versterken van geluid in rustige situaties. Bijvoorbeeld tijdens gesprekken met maximaal 6 personen of voor het versterken van radio of televisie. Voor geluidsversterking in rumoerige situaties en voor onderdrukking van ruis volstaat een basishoortoestel vaak niet. Het basis hoortoestel is beschikbaar binnen het protocol in de catagorie 1 tot en met 5 en u betaald geen eigen bijdrage voor uw hoortoestel, na aftrek van uw basisvergoeding.

Essentieel hoortoestel

vanaf €0,- eigen bijdrage

Een Essentieel hoortoestel is de nieuwste generatie hoortoestel en is breder in te stellen dan een basis toestel. De meeste varianten van een Essentieel hoortoestel zijn automatisch en passen zich aan als de geluidssituatie verandert. Voor de onderdrukking van ruis is een geavanceerd hoortoestel echter wel aan te raden. Een essentieel hoortoestel is er vanaf €0,-, na aftrek basisvergoeding en aanvullende verzekering.

Geavanceerd hoortoestel

€1000 - 1500

Een geavanceerd hoortoestel is volledig automatisch en zeer breed in te stellen. Het heeft een natuurlijke klank en ruis, lawaai en wind wordt optimaal onderdrukt. Ook zijn geavanceerde hoortoestellen fluitloos. Harde geluiden worden nooit als te hard ervaren. Met een geavanceerd model zijn gesprekken in rumoerige situaties, zoals een verjaardag, in de meeste gevallen goed te verstaan. Deze geavanceerde hoortoestellen worden vaak niet vergoedt door uw zorgverzekeraar. Er is wel belastingvoordeel mogelijk bij uw aangifte.

High-end hoortoestel

€1500 - 2200

High-end hoortoestellen zijn voorzien van microcomputers die informatie draadloos uitwisselen met elkaar. Zo past het hoortoestel zich direct aan bij geluidsveranderingen. Een high-end hoortoestel scheidt spraak van ruis feilloos en de klank is optimaal. Wilt u liever niet merken dat u een hoortoestel draagt? Dan bent u binnen ons assortiment van high-end hoortoestellen aan het juiste adres. Deze geavanceerde hoortoestellen worden vaak niet vergoedt door uw zorgverzekeraar. Er is wel belastingvoordeel mogelijk bij uw aangifte.

Let op! Eigen bijdrage is afhankelijk van de vergoeding van uw verzekeraar. Vaak krijgt u het gehele, of een gedeelte van het aanschafbedrag terug. Hoeveel u vergoed krijgt verschilt per verzekeraar en per polis. Eigen risico is van toepassing bij de Basis en Essentieel hoortoestellen.